domein MKB Nl Domeinnaam domeinregistratie.nl webdesignbedrijf Domeinnaam Check websitehoster hosters Eigen Domein asp scripts Domeinregistratie Goedkoop online shops website ontwerpen serverhosting sidn.nl Domein Hosting koopje .org Goedkope Hosting .info domein registratie Domeinnaam Verhuizen


 100% ASP webhosting op eigen webservers


CityHosting.nl
Home
Bedrijfsprofiel
Contact
Vacatures
Nieuwsberichten
Nieuwsbrief
Resellers
WebMail Login
Domeinnamen
Algemeen
Registreren / Verhuizen
Domeinbewaker (nieuw)
Pakketten en prijzen
Pakket keuze hulp
Domeinnaam vragen
Registratie tips
Regels .NL domeinnaam
Co-locatie / Dedicated servers
Algemeen
Server plaatsen (colocatie)
Server huren (dedicated)
Bestelformulier
Webhosting
Algemeen
Hosting pakketten
Pakket vergelijking
ASP hosting
Helpdesk
Algemeen
Veel gestelde vragen
Pakket wijzigen
Wijzigingen en formulieren
E-mail instellingen
FTP instellingen
HTML hulp
PHP hulp
ASP/ASP.NET hulp
Reactieformulier
Uw site en de zoekmachines

CityHosting.nl en ASP/ASP.NET
Alle bij CityHosting.nl gehoste domeinnamen met ASP/ASP.NET ondersteuning worden op het Microsoft Windows platform gehost. Momenteel bieden wij ondersteuning voor classic ASP 2.0 en ASP.NET versie 2.0 t/m 4.5. Nieuwe websites worden bij ons standaard met ASP.NET versie 4.5 aangemaakt maar u kunt per email aangeven als u een lagere versie wilt gebruiken. Uw website kan dus optimaal profiteren van de door ASP/ASP.NET geboden functionaliteit.

Omdat wij van huis uit veel ervaring hebben met het ontwerpen, bouwen, onderhouden en beveiligen van ASP/ASP.NET -websites kunt u er van op aan dat onze webservers optimaal geconfigureerd zijn voor het gebruik van ASP/ASP.NET. En komt u er met ASP/ASP.NET even niet uit, dan heeft u een goede kans dat een van onze medewerkers u weer op weg kan helpen.

Kortom; bij CityHosting.nl bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit ASP/ASP.NET-webhosting tegen een redelijke prijs. De meest gestelde vragen over ASP/ASP.NET hebben wij op deze pagina beantwoord. Onderstaande hostingpakketten ondersteunen ASP/ASP.NET.    City
    Hosting1


    City
    Hosting2


    City
    Central


    City
    Capitol


    City
    Metropool
ASP/ASP.NET ?
ASP/ASP.NET staat voor Active Server Pages en is van oorsprong een Microsoft technologie.
Met ASP/ASP.NET kunnen websites gemaakt worden met een dynamisch karakter. Zo is het met ASP/ASP.NET mogelijk om gegevens uit een database te verwerken in de web-pagina.

Zoals een 'gewone' website uit HTML bestanden bestaat, bestaat een ASP/ASP.NET website uit ASP(x) pagina's. Een ASP/ASP.NET pagina lijkt op HTML, maar bevat ook scripts die op de server worden uitgevoerd voordat het resultaat naar de bezoeker gestuurd wordt, waardoor de pagina's dynamisch opgebouwd kunnen worden. Zoals met alle server side scripts heeft u hierbij de voordeel dat alle rekenwerk plaatsvindt op de server waardoor de client niet wordt belast.

De mogelijkheden met ASP/ASP.NET zijn eindeloos en het is relatief eenvoudig om te leren.
Wat heeft u nodig?
De scripts zelf zijn tekstbestanden met de extensie .ASP (in geval van ASP) en .ASPX (in geval van ASP.NET). Het schrijven van de scripts kan met elke tekstverwerker. Het programma notepad van Windows is al voldoende. Er zijn ook programma's waar dit handiger mee kan zoals TextPad, UltraEdit, Homesite en Visual InterDev. De meeste van deze programma's zijn te downloaden vanaf het internet, al zijn ze meestal niet gratis.

Om de website lokaal te kunnen bekijken heeft u een webserver nodig die ASP/ASP.NET ondersteunt. De Personal Webserver die bij bijna elke Windows-versie (gratis) wordt meegeleverd is voldoende. Ook IIS (Internet Information Server) is te gebruiken als webserver. U kunt op de site van Microsoft bekijken welke versie u het beste kunt gebruiken. In de regel is de Personal Webserver te gebruiken met Windows95/98/ME, en IIS met WindowsNT, Windows2000, Windows2003 of WindowsXP.

Om de website op het internet te kunnen bekijken moet uw hostingpakket ASP/ASP.NET ondersteunen. Als u voor deze ondersteuning heeft gekozen dan zullen alle bestanden met de extensie .asp door onze webserver als ASP-script behandeld worden en alle bestanden met de extentie .ASPX zullen als een ASP.NET script behandeld worden. Als uw hostingpakket nog geen ASP/ASP.NET ondersteunt, maar u wilt dit wel gaan gebruiken, dan kunt u het huidige pakket omzetten naar een ander pakket. U kunt hiervoor deze pagina gebruiken.
Hoe te beginnen?
Het leren van ASP/ASP.NET is eenvoudig, zeker als u al kennis heeft van HTML. Op het internet zijn diverse (nederlandstalige) cursussen te vinden die u kunnen helpen. Ook zijn er genoeg websites waar u voorbeeldscripts kunt downloaden. Als laatste zijn er ook goede (nederlandstalige) boeken te verkrijgen in de boekhandel. Indien u een startende programmeur bent raden wij u aan om gelijk te beginnen met ASP.NET (v2.0) aangezien deze momenteel de allernieuwste versie is van Microsoft's active server pages technologie.
Links
Hieronder vindt u een aantal links naar nuttige ASP/ASP.NET sites.

www.aspnl.com
Een Nederlandse site met lessen, voorbeelden en een forum

www.w3schools.com
Een zeer uitgebreide en volledige cursus programmeren in ASP

www.4guysfromrolla.com
Een verzameling artikelen en voorbeelden door 4 mannen uit Rolla.

www.brinkster.com
Een zeer uitgebreide uitleg over ASP en veel nuttige voorbeelden

www.aspfaq.com
Veel gestelde vragen over ASP

www.aspcode.net
Veel artikelen en gratis scripts
 CityHosting.nl is een onderdeel van InterIP Networks B.V.
- +31 (0) 174-726026 - +31 (0) 174-726021 - info@interip.nl
K.v.K. te 's-Gravenhage 27183782 - IBAN: NL16INGB0680373446 - BIC: INGBNL2A
BTW nummer: NL.813181811.B.01
*- HELPDESK ASP-WEBHOSTING ASP-WEBHOSTING-HELP -* Colocation Hosting Maildomein gevestigd Registratie Domeinnaam database Hosting Van Website front page Zeeland bedrijvenwebsite naamregistratie .com domeinnaam registreren Goedkope Nl Domeinregistratie website internet onbeperkt .org registratie windows 2000 Domein Controle Internet Hosting Provider Game Hosting Asp Web Hosting *- HELPDESK ASP-WEBHOSTING ASP-WEBHOSTING-HELP -* *- HELPDESK ASP-WEBHOSTING ASP-WEBHOSTING-HELP -*