Registreer uw domeinnaam

 

Uw site en de zoekmachines

U heeft een website, maar nog geen bezoekers? Dan is het aan te raden om eens goed te kijken naar uw website. Gemiddeld 80% van de bezoekers van een website komen via de zoekmachines, mits de website goed is aangemeld bij de zoekmachine. Nadat uw site is aangemeld bij de zoekmachines wordt de site geindexeerd door de zoekmachines. Dit gaat automatisch en kan, afhankelijk van de zoekmachine, enige dagen tot maanden duren.

Via onderstaand stappenplan kunt u uw site aanmelden bij de zoekmachines.

Stap 1 - Is uw site leesbaar voor de zoekmachine's ?

Controleer eerst of uw site geschikt is om gelezen te kunnen worden door een zoekmachine. Het indexeren van uw website door een zoekmachine gebeurt automatisch via zogenaamde robots, deze worden ook wel spiders genoemd. Deze robots bezoeken uw website en aan de hand van de door u opgegeven criteria in uw website wordt deze opgeslagen in de database van de zoekmachine.

Alhoewel een robot een vernuftig stukje programmatuur is kan een robot niet veel meer dan HTML (de programmeertaal van uw website) lezen. Websites die bestaan uit Flash, of werken met veel JavaScript worden door een robot vaak niet goed of onvolledig geindexeerd. Zorg er dus voor dat uw website zoveel mogelijk uit HTML bestaat voor een optimale indexering in de zoekmachines.

Stap 2 - Zorg dat uw "META-TAGS" in orde zijn

Controleer de META-tags van uw website. META-tags zijn speciale stukjes code in uw website die gebruikt worden door de robots om uw website goed te indexeren. Met deze META-tags kunt u aangeven of een site wel geindexeerd mag worden, en met welke gegevens dit moet gebeuren. Zo is er een titel-metatag, een keyword-metatag (trefwoorden), en een description-metatag (omschrijving.) Deze META-tags bepalen de weergave van uw site in de zoekmachines, en in zekere mate ook de plaats waar uw site komt te staan in de lijst met websites. Meeste CMS-systemen, zoals WordPress en Joomla, hebben makkelijke mogelijkheden om uw meta tags in te kunnen voeren.

Belangrijk: Indien u gebruik maakt van een forwarding via CityHosting , dan kunt u via een e-mail aan onze helpdesk vragen om de meta-tags ook op te nemen in de forwarding. Op deze manier kan een zoekmachine uw site ook vinden als u gebruik maakt van een forwarding. Vergeet niet de door u gewenste meta-tags mee te sturen in dit e-mail bericht!

Stap 3 - Zorg voor content op uw site

Zorg dat u genoeg content op uw site heeft staan. Bepaal een stuk of 10 woorden/termen waarop uw gevond